Nyheder,  Trine Porsgaard

En travl uge i juli…

Årets hidtil varmeste dag – og vi har lige kørt hø ind i små Morten Koch bundter. Det er så fedt – især når det står stablet pænt under tag… For os er det et af årets højdepunkter, og en vigtig del af det at bo hvor vi bor og vide at størstedelen af vinterens foder er i hus, så dyrene kan fodres ad libitum med tørt og velduftende grovfoder.

Hele familien og gode venner hjælper til, og til trods for at vi svedte tran i dag – så er det nu hyggeligt når man slutter af med kolde drikke, grillede brød og pølser på terrassen, mens snakken går og dagen i morgen planlægges – hvor vi fortsætter med minibig….

Og det med planlægning – det er der meget af når der skal laves hø eller wrap – og selvom vi har en god portion erfaring efterhånden, så føles det alligevel som om at der skal både held og ofringer til vejrguderne til, før vi kommer til at det hele er godt i hus.

Nogle af de mange tanker: hvordan ser græsset ud – ser det ud til tørvejr den næste uges tid – hvornår på dagen kan vi komme til at slå af – hvem kan nå at vende og hvornår (det der arbejde tager meget af ens fritid 😉) – sol er godt, men hvad med vind – hvor mange dage tør vi lade det ligge – hvilke arealer bliver hø og hvilke bliver wrap – har vi drikkevarer nok på køl – bliver der tid til sandwich i marken og hvor mange bliver vi til ”natmad” når vi skal til at køre ind…

Der bliver kordineret rigtig meget i de dage hvor det står på, men det er også hyggeligt – og virkelig spændende om vi er heldige endnu en gang – vi krydser fingre hver gang!

Når vi generelt snakker fodring af heste, er de fleste meget bevidste om hvilke krav de stiller til kraftfoderet. Både i forhold til råvarer, indhold af afstemte mængder af vitaminer og mineraler, udfodringsmængden pr. 100 kg. hest m.m. – noget jeg også selv synes er rigtig spændende at ’nørde’ i!

Men taget i betragtning hvor lille del af hesten daglige indtag, kraftfoderet egentlig udgør, så burde man måske nørde meget mere i grovfoderet – som jo er langt den største del af det hestene indtager.

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke en eneste gang har fået taget analyse af det hø og wrap vi selv laver – men det kunne være meget sjovt – og lærerigt er jeg sikker på!

Får I lavet analyse på jeres grovfoder – og hvad vægter I højest på analysen?

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial